У Оџацима акција „Дани отворених врата“ поводом Међународног дана социјалне правде

  • -

У Оџацима акција „Дани отворених врата“ поводом Међународног дана социјалне правде

Category : Uncategorized

Поводом Међународног дана социјалне правде, који се сваке године, након што га је прогласила Генерална скупштина Уједињених нација на свом заседању 2007. године, обележава 20. фебруара, Центар за социјални рад Оџаци, организује акцију “ДАНИ ОТВОРЕНИХ ВРАТА – борба против сиромаштва и стварање једнаких шанси за све,,.
Акција почиње 20. фебруара и трајаће до краја месеца фебруара, када ће стручни радници Центра за социјални рад сваког радног дана у периоду од 12,00 часова до 14,30 часова у својим просторијама у Оџацима, корисницима новчане социјалне помоћи пружати стручну помоћ у превазилажењу и решавању њихових егзистенцијалних проблема.
На овај начин Центар за социјални рад, који има за задатак да у складу са Законом омогући сваком појединцу или породици да достигне односно одржи минималну материјалну сигурност и независност, показује велику одговорност за оне који су најугроженији и најрањивији и који без помоћи шире друштвене заједнице не могу решити своје основне егзистенцијалне проблеме.